Starten met golfen

Golf is een uitstekende sport voor zowel afspraken in een zakelijke tint als met vrienden lekker ontspannen een balletje slaan. Het imago is de laatste jaren erg aan het veranderen en steeds meer jong-volwassenen raken geïnteresseerd in de sport vanwege het uitdagende en tegelijkertijd ontspannende karakter. Een vervolg geven aan uw golfcarriére? Instromen in de golfsport is niet zo duur als men denkt. Hieronder de opties.

Stap 1: Kennis maken voor €10 per persoon
Meerdere enthousiaste groepen zijn u voorgegaan en hebben met plezier het zogenoemde ‘Golfuurtje’ gevolgd. Als doel heeft Perfect Golf om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de golfsport. Ervaar zelf wat u ervan vindt en neem deel aan het Golfuurtje voor maar €10 per persoon. Het Golfuurtje kan worden besproken met minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers.

Stap 2: Het behalen van het baanbewijs
De eerste serieuze stap is het behalen van een baanbewijs. Dit baanbewijs geeft toegang om te spelen op De Dorpswaard. Gezamenlijk met golfpro Michel zal er een traject worden ingegaan waarbij 6 trainingen van 1,5 uur uiteindelijk moeten resulteren in het baanbewijs. Het behalen van uw baanbewijs kost u slechts €250,-.

Stap 3: Behalen landelijke baanpermissie
Voor deze stap dient u in ieder geval over eigen materiaal te beschikken. Informeer golfprofesional Michel Schrauwen voor een starterssetje. Voor het behalen van uw landelijke baanpermissie is het zaak dat u een ronde loopt met iemand die minimaal in het bezit is van clubhandicap 54. Noteer de score en zo behaalt u eenvoudig het landelijke baanbewijs. Hier zijn dus geen extra kosten aan verbonden. Tijdens de lessen zal deze stap grondig aan bod komen zodat het voor u geen onduidelijkheden meer zijn.

Stap 4: Behalen clubhandicap 54.0
Met voorgaande stappen kunt u al vooruit met de golfsport. Echter, is deze laatste stap van cruciaal belang om serieus met de golfsport bezig te zijn. Behaal uw handicap en verbeter uw golfspel.

 

Zelfstandig de driving range op

Mocht het golfen momenteel geen hoogste prioriteit hebben dan bent u nog steeds welkom op Golfclub De Dorpswaard. Voor slechts €1,- kan er een token worden gekocht in de brasserie. Deze token geeft recht op 24 ballen op de driving range. Het is natuurlijk altijd toegestaan om van de driving range af te slaan. Zelfs als u totaal geen ervaring heeft met de golfsport. Materiaal dient wel zelf mee te worden gebracht. Is Michel aanwezig dan is het altijd toegestaan om hem te benaderen voor tips of advies. Ook is de brasserie open voor een hapje en een drankje op het terras…

 

 

 


Leave a Reply